,

כורכום וכורכומין

מדוע עושים עניין גדול מכורכום, ומה זה כורכומין???

כורכום הינו שורש ממשפחת הזנגביליים (אותה המשפחה של הג'ינג'ר). משתמשים בו כתבלין הצובע את המאכלים בצהוב. ידוע במטבח ההודי (אחד המרכיבים של הקארי) ובמטבח התימני (אחד המרכיבים של החוויג'), ובנוסף, מהווה את המרכיב הצהוב בחרדל.

ברפואה הסינית משתמשים בשלושה מינים של כורכום. השמות הסיניים הינם: Jiang Huang, E Zhu, Yu Jin. כולם מעודדים את סירקולציית הדם ומשככים כאב, מתאימים לדלקות ובעיות אורטופדיות, וכן לבעיות גניקולוגיות שונות (כל צמח והייחודיות שלו).

החומר הפעיל שלו נקרא כורכומין, ומחקרים מצאו שהוא בעל תכונות נוגדות חימצון, אנטי-דלקתיות ונוגדות סרטן. כמו כן, מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, משום שמוריד רמות שומן בדם (מוריד רמות LDL – הכולסטרול "הרע").

את הכורכומין (בקפסולות) ניתן לרכוש בבית מרקחת או בחנויות טבע ולשתות באופן יומיומי בהתאם להמלצות היצרן.

שימושים ביתיים שונים באבקת הכורכום:

  • לכאבי מחזור יש לערבב כפית אבקת כורכום ביתי בכוס מים חמים ולשתות כשזה חמים.
  • לפצעים (כולל לישמנייה – עקיצות זבוב החול), חתכים, כוויות, טחורים ופיסורה יש למרוח את אבקת הכורכום ישירות על הפצע (שורף מאוד למספר שניות) ולחבוש בתחבושת/פד גזה (טחורים ופיסורה לא ניתן לחבוש). בגלל שזה שורף, לילדים אני ממליצה לקחת פד גזה, להרטיב אותה ולשפוך את אבקת הכורכום עליה ולהדביק על הפצע ולסגור בפלסטר.

שימוש מאוד נוח הינו לקנות תמצית כורכום (כורכומול) ולטפטף על הפצעים (יכול לשרוף למספר שניות). ניתן להשיג בקליניקה שלי לפי הכמות הנדרשת.

והעיקר, שתהיו לי בריאים!!!

מים – טעם החיים – למאמר הבא