,

הטיפול בצמחי מרפא סיניים

הטיפול בצמחי מרפא סיניים והשימושים השונים | מרכ דפנה

הרפואה הסינית נולדה לפני אלפי שנה מתוך התבוננות בטבע ובאדם. הידע שעבר מפה לאוזן ומדור לדור הועלה לכתב לראשונה בתקופת שושלת האן (206 לפנה"ס ועד 220 לספירה). ספרים אלו מהווים את התשתית של הרפואה הסינית המסורתית. מאז ועד היום הרפואה הסינית התפתחה והתבססה. בכל העולם מטפלים בשיטה הזו ומיליוני אנשים במערב חוו את הדיקור הסיני המסורתי.

הטיפול בצמחי מרפא סיניים

התרופות המסורתיות היו ועודן צמחי המרפא הסיניים. בצמחי מרפא השתמשו עוד בתקופה העתיקה, בה הרופא נקרא שמאן ומחלה נחשבה לשד הנכנס לגוף האדם. השמאן השתמש בקליפת הקינמון לרפא את האדם מתוך אמונה שריחו הארומאטי של הצמח יגרש את השד. מאז ועד היום תחום זה התפתח רבות. בתחילת דרכו בחנו את השפעותיו בשיטת "ניסוי וטעייה" והידע תועד במגילות רבות שהתגלו במאה שעברה. המגילות כוללות ידע על אלפי צמחי מרפא ועשרות אלפי פורמולות (צירופים שונים של צמחים).

צמחי מרפא סיניים כוללים: חלקי צמחים, מרכיבים מן החי ומינרלים. לכל צמח ישנן תכונות (טעם, אנרגטיקה ואזורי השפעה בגוף), תפקידים ואינדיקציות. בארץ, צמחי המרפא עברו רגולציה והם מאושרים במשרד הבריאות. הצמחים המאושרים בארץ בטוחים לשימוש ואין להם תופעות לוואי. כיום, נעשים מחקרים רבים המאששים את מה שהסינים יודעים כבר אלפי שנה. מחקרים אלו הוכיחו את השפעותיהם של הצמחים ונתנו גושפנקא לאדם המערבי הספקן להשתמש בהם.

השימושים לצמחי המרפא

השימוש המסורתי בצמחים היה בישול הצמחים הגולמיים ושתיית המרקחת. כיום, עם ההתפתחות הטכנולוגית, הצמחים ניתנים במגוון תצורות, כגון: אבקה, כדורים, משחות, נרות, תרסיסים, פלסטרים, סירופ וכדומה, וזאת על מנת להקל על המטופל המערבי וגם על המטופל הסיני המודרני.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
אתה מוזמן לתרום!

כתיבת תגובה